Slătineanca Diaconu, la Campionatul Mondial pe echipe din Coreea de Sud

Una dintre cele mai bune jucătoare de tenis de masă ale României, cu rezultate ce o clasează printre sportivii de top la nivel internațional, slătineanca Adina Diaconu se va afla în perioada 16- 25 februarie în fața unei noi provocări, alături de colegele din lotul national feminin: Campionatul Mondial pe echipe din Coreea de Sud. Competiția este un criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice Paris 2024.

Lotul național feminin de senioare tenis de masă, din care face parte și slătineanca Adina Diaconu, a plecat spre Busan pentru Campionatul Mondial pe echipe din Coreea de Sud.

,,Campioanele Jocurilor Europene au decolat din București, iar odată ajunse vor începe pregătirile pentru competiția majoră programată între 16-25 februarie.  Lotul este format din: Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia, antrenorii Viorel Filimon, Mihaela Șteff, psihologul Mioara Șincan și kinetoterapeutul Petruț Ghiță,, anunță Federația Română de Tenis de Masă.

Româncele și-au aflat adversarele din grupe la tragerea la sorți, echipa feminine urmând să joace în grupa 7 cu: Singapore, Suedia, Canada, Serbia:

  • România – Suedia, vineri, 16 februarie, 10:00
  • România – Canada, sâmbătă, 17 februarie, ora 03:00
  • România – Singapore, duminică, 18 februarie, ora 06:00
  • România – Serbia, luni, 19 februarie, ora 10:00

Pentru medalii mondiale se luptă 40 de naționale, la feminin și masculin, campionatul fiind un criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice Paris 2024. si primele opt echipe vor avea asigurată calificarea directă la Jocurile Olimpice.

În prima fază a Campionatului Mondial, locul 1 din grupă se califică direct în primii 16. Locurile 2 și 3 din grupă vor intra în primii 32 și vor continua lupta pentru calificare.

La ultimele două ediții ale Campionatului Mondial-  Halmstad, Suedia 2018 și  Tokyo, Japonia- 2014, echipa națională feminină a obținut locul V.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list