ITM Olt pornește-n controale la firmele de construcții

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt anunță demararea la nivel județean a Campaniei naționale de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor – cod CAEN 41- construcții clădiri, 42- lucrări de geniu civil, 43- lucări speciale de construcții. Controlul se va derula până la finele anului.

Firmele de construcții din județ se vor afla în atenția inspectorilor de muncă în cadrul unei campanii derulate în perioada februarie – decembrie. Sunt vizați atât angajatorii, cât și lucrătorii. ITM Olt va verifica:  gradul de implicare a angajatorilor și a lucrătorilor din domeniul construcțiilor în ceea ce privește obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălțime, al surpării malurilor la lucrările de excavații; respectarea prevederilor legale în ceea ce privește instruirea lucrătorilor în activitățile din domeniul construcțiilor și implementarea măsurilor de siguranță la utilizarea instalațiilor de ridicat.

,,Campania națională se va desfășura în mai multe etape. Prima etapă se va desfăşura în lunile februarie – martie 2024 prin mediatizarea, informarea, privind modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor şi organizarea de dezbateri în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt cu principalii dezvoltatori din județul nostru cu activitate în acest domeniu. A doua etapă se va desfăşura în lunile aprilie – noiembrie 2024 constând în verificarea modului de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor, la angajatorii cu activitate în domeniul construcţiilor, prin acţiuni de control la angajatori. Etapa de verificare a realizării măsurilor dispuse şi stabilite în procesele verbale de control încheiate cu ocazia controalelor, se va realiza pe toată durata de desfășurare a campaniei, în funcție de termenele de realizare dispuse cu ocazia controalelorˮ, informează ITM Olt.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list