IJJ Olt: 16 amenzi în trei zile pentru braconaj pe lacurile de acumulare ale râului Olt. Care sunt perioadele de prohibiție din 2024

Pentru combaterea braconajului piscicol, jandarmii olteni execută permanent acțiuni specifice, mai ales în zonele lacurilor de acumulare de pe râul Olt. Acțiunea de la finele săptămânii trecute s-a soldat cu 16 amenzi.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a desfășurat în perioada 22-24 februarie, în comun cu lucrătorii Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură – Serviciul Regional Muntenia activități de prevenire și combatere a faptelor de încălcare a legislației în domeniul piscicol în zona lacurilor de acumulare de pe râul Olt.

,,Cu prilejul realizării acestor activități, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 3000 lei, aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul şi acvacultura.ˮ, transmite IJJ Olt.

Oamenii legii atrag atenția și asupra respectării perioadelor de prohibiție, îndemnând astfel pescarii să respecte regulile ce contribuie la conservarea resurselor acvatice și la menținerea echilibrului în ecosistemul acvatic.

,,Facem precizarea că în luna ianuarie a fost publicat Ordinul nr. 561/2023/11/2024 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibitie a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologica a resurselor acvatice vii în anul 2024, prin care s-au instituit măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv. De asemenea, este interzis pescuitul în scop comercial și recreativ/sportiv al oricăror specii de pești și alte viețuitoare acvatice vii în fluviul Dunărea în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, pe o durată de 45 de zile, în perioada 16 aprilie-30 mai 2024 inclusiv. A fost instituită zonă de protecție pentru resursele acvatice vii în 500 m amonte și aval măsurați pe axul albiei minore din axul longitudinal al podurilor care au cel puțin un picior în albia minoră a cursurilor de apă, fiind interzis pescuitul în în perioada 1 ianuarie-15 martie și 1 noiembrie-31 decembrie.,, informează jandarmeria olteană.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list