Peste 20.000 de olteni au DIABET, număr în creștere. CAS a decontat tratament de 44,1 milioane lei

Tot mai mulți olteni se îmbolnăvesc de diabet, numărul pacienților crescând de la an la an. Potrivit CAS Olt, care a decontat tratamentul, analize, pompe de insulină ori pompe de monitorizare glicemică, la nivel județean avem peste 20.000 de bolnavi cu diabet.

Diabetul, numit în mod popular diabet zaharat, este o boală metabolică în care pancreasul nu sintetizează cantitatea de insulină de care are nevoie organismul uman, ceea ce împiedică absorbția energiei vitale din alimente în mod corespunzător. La nivelul județului Olt, an de an numărul pacienților cu această boală crește. Pentru anul 2023, CAS Olt anunță decontarea de tratament pentru peste 20.000 de persoane.

,,La nivelul judetului Olt au fost trataţi anul trecut 20.071 de pacienți cu diabet, cu peste 1.600 de pacienți mai mult decât în anul precedent. Suma alocată  pentru finanțarea Programului național de diabet, în anul 2023, a fost de 44.168.860 lei. În cadrul Programului national de diabet, pe lângă medicamentele specifice necesare pacienților diagnosticați cu diabet, 15 pacienți beneficiari de pompe de insulina au obținut gratuit seturi de materiale consumabile pentru pompele de insulin iar pentru 52 de pacienti beneficiari de sisteme de monitorizare glicemica continua au fost finanțate și materiale consumabile pentru sisteme de monitorizare glicemica continua. Cheltuielile cu materialele consumabile – senzori pentru sisteme de monitorizare glicemica continua, au fost de 477.066 lei. Tot în cadrul Programului national de diabet s-a finantat și evaluarea periodică a bolnavilor cu diabet zaharat prin dozarea hemoglobinei glicozilate (HbA1c). Suma alocată pentru efectuarea acestei analize a fost de 46.670 lei. ˮ, arată datele CAS Olt.

Beneficiază de aceste tratamente specifice atât persoanele asigurate cât și persoanele care nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte surse dar prezintă această afecțiune.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list