Poștașii protestează în fața Ministerului Digitalizării, reclamând salariul minim pe economie

Reclamând salariul minim pe economie oferit indiferent de gradul de pregătire, poștașii au ieșit astăzi în stradă. Ei protestează în fața Ministerului Digitalizării.

Lucrătorii poștali au demarat de astăzi acțiuni de protest, anunțând pichetarea ministerului de resort în perioada 26 – 29 februarie, între orele 11:30 – 14:00.

,,În aceste momente, prin Sindicatul Lucrătorilor Poștali din Româniai (SLPR), afiliat BNS, se organizează un protest în fața clădirii în care funcționează Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România (Str. Mendeleev, nr. 21-25, sector 1) ca urmare a politicii manageriale dezastruoase din cadrul Compania Naţională Poşta Română,,  a transmis Blocul Național Sindical.

în fața Ministerului Digitalizării: Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), afiliat la Blocul Naţional Sindical (BNS), organizează, începând de luni, acţiuni de protest în faţa sediului Ministerului Cercetării Inovării şi Digitalizării.

 

Sindicaliştii sunt nemulțumiți că 80% din personal primeşte salariul minim pe economie, indiferent de funcţie, studii, responsabilităţi, experienţă profesională. De asemenea, SLPR subliniază că există un risc uriaş ca, odată cu creşterea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie 2024, Poşta Română să intre în procedură de insolvenţă sau să concedieze multe mii de angajaţi.

Sindicaliştii reclamă și lipsa politicilor coerente de dezvoltare şi sustenabilitate a CNPR, lipsa de transparenţă şi predictibilitate în actul de management, precum şi lipsa dialogului social la nivelul Poştei Române.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list