A început reabilitarea termică a Liceului Tehnologic Matei Basarab din Caracal

Odată cu demararea lucrărilor de anvelopare a primelor trei scări de blocuri din lotul de 35 ce vor fi reabilitate termic în municipiul Caracal, administrația municipală a dat startul și lucrărilor de eficiență energetică a Liceului Tehnologic Matei Basarab.

Peste 9,5 milioane de lei, fonduri PNRR, vor fi investite pentru "Creșterea eficienței energetice moderate la Liceul Tehnologic Matei Basarab – săli de clasă și ateliere școală". Primăria Caracal anunță că săptămâna aceasta a demarat proiectul ce prevef=de mai multe lucrări:
– izolare a elementelor de construcție vertical opace;
– înlocuire a tâmplăriei aferente fațadelor;
– izolare termică a planșeului peste ultimul nivel;
– izolare termică a plăcii pe sol;
– intervenții asupra instalației de încălzire;
– intervenții asupra instalației de iluminat;
– refacere a finisajelor interioare în zonele de intervenție inclusiv a suprafețelor pereților pe conturul tâmplăriei înlocuite;
– uniformizare a parapetelor.
"Intervențiile propuse pentru clădire conduc la o reducere a consumului anual specific de energie primară, respectiv o reducere a nivelului anual specific al emisiilor de CO2, între 30% și 60%, contribuind la reducerea gazelor cu efect de seră și asigurând totodată o calitate arhitecturală crescută", a declarat Ion Doldurea, primarul Municipiului Caracal.
Valoarea totală a contractului de finanțare este de 9.516.224,96 lei.
Prezent alături de edilul Doldurea la demararea lucrărilor a fost deputatul de Olt Adrian Chesnoiu.
"Primăria din Caracal a reușit, sub conducerea domnului primar Ion Doldurea, să depună și să primească validare pe proiecte menite să conducă la modernizarea și dezvoltarea orașului în valoare de peste 100 MILIOANE EURO. Este o performanță de neegalat raportat la anii anteriori mandatului său. A fost un obiectiv asumat acum patru ani și care a fost deja depășit. Pentru comunitatea noastră, fondurile europene reprezintă o resursă importantă pentru implementarea unor proiecte de anvergură pentru dezvoltarea orașului și, implicit, pentru creșterea confortului cetățenilor", a transmis parlamentarul social-democrat.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list