Sistemul Step-Hear, la Poșta Slatina. Acesta furnizează informații audio persoanelor cu deficiențe de vedere pentru orientare

Poșta Română anunță extinderea la nivel național a sistemului 𝐒𝐓𝐄𝐏 -𝐇𝐄𝐀𝐑, proiect menit să asigure accesibilitatea serviciilor poștale pentru persoanele cu deficiențe de vedere și nevăzători. Acesta este acum disponibil în 47 de oficii poștale din întreaga țară, printre care și unul din Olt.

O soluție inteligentă care asigură orientarea în spațiul înconjurător pentru persoanele cu deficiențe de vedere, sistemul Step-Hear a fost implementat și în județul Olt, anunță Poșta Română. Deocamdată acesta a ajuns la Oficiul Poștal nr.1 Slatina, de pe Bd. AI Cuza. Având la bază tehnologia Bluetooth și a senzorilor de proximitate, sistemul Step-Hear este capabil să furnizeze informații, în format audio, persoanelor cu deficiențe de vedere, care să îi ajute în explorarea spațiului fizic.
,,Noua tehnologie oferă un grad crescut de independență pentru aproximativ 90.000 de cetățeni români afectați de deficiențe de vedere, o parte semnificativă din familia noastră de 8 milioane de clienți. Compania Națională „Poșta Română" își menține angajamentul de a servi comunitatea, prioritizând accesibilitatea în rândul tuturor clienților. Mulțumim Asociației Nevăzătorilor din România pentru sprijinul constant în implementarea acestui sistem. Împreună, facem un pas important către o societate mai accesibilă și incluzivă.,, anunță Poșta Română.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list