Start construcției unei creșe noi, ultramoderne, la Caracal

Administrația municipiului Caracal a dat startul unei investiții prin care să asigure mai multe locuri de creșă, venind astfel în ajutorul părinților cu copii mici, care lucrează. Primarul Ion Doldurea anunță turnarea fundației unei creșe ultramoderne, cu 70 de locuri. Alături la demararea investiției pentru care au fost accesate fonduri prin Programul național al Ministerului Dezvoltării s-a aflat și deputatul de Olt Adrian Chesnoiu.

Municipiul Caracal va avea o nouă creșă, una modernă și eficientă din punct de vedere energetic, inclusă în Programul naţional de construire de creşe derulat de Ministerul Dezvoltării. Noua creşă prietenoasă cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parţial din surse regenerabile, va asigura 70 de locuri pentru copii. Construcția a fost demarată zilele acestea.

,,Turnăm fundația la noua creșă pe locul fostului teren de fotbal. Este vorba despre o creșă ultramodernă de 70 de locuri, în valoare de peste 12 milioane de lei. Clădirea multifuncțională va avea doar parter, reunind peste 1700 metri pătrați. La construcție se vor adăuga spații verzi și, bineînțeles, locuri de joacă pentru cei mici. Noua creșă va fi un spațiu multifuncțional, vor exista spații de joacă, dormitoare, bucătărie, sală de festivități și cabinet medical. Va fi o clădire prietenoasă cu mediul, o parte din energia necesară provenind din surse regenerabile. Finanțarea construcției creșei este asigurată, în proporție de 100%, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Prin acest proiect ne dorim să venim în sprijinul cetățenilor care lucrează și să oferim un mediu de viață plăcut celor mai mici membri ai comunității noastre.,, a anunțat Primăria Caracal.

În județul Olt, prin acest program vor mai fi construite: o creșă la Slatina cu 110 locuri, una la Balș cu 80 de locuri și una la Scornicești cu 40 de locuri.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list