ITM Olt: Societate amendată pentru munca în zile de sărbătoare legală, alte nereguli legate de plata salariilor la patroni din județ

În prima jumătate a acestei luni, inspectorii de muncă olteni au realizat controale la firmele cu activități de fabricare, depozitare, păstrare, transport şi comercializare a articolelor pirotehnice. Și în acest domeniu au fost identificate nerespectări ale drepturilor salariaților, unul dintre patroni fiind amendat.

Verificarea modului de respectare de către angajatorii din domeniul articolelor pirotehnice, a prevederilor legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă a fost tema unei campanii naționale a inspectorilor de muncă, ITM Olt realizând controale în județ în perioada 06 – 16 februarie. Și de data aceasta au fost depistate neconformități, cea mai frecventă fiind neplata salariilor pentru orele lucrate peste program.

,,În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 9 controale, în urma cărora au fost constatate 18 neconformități pentru care au fost dispuse măsuri de remediere și a fost aplicată o amendă în valoare de 5.000 lei, unui angajator din Municipiul Bucureşti cu punct de lucru în Municipiul Slatina, pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la munca prestată în zilele de sărbătoare legală. Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul relațiilor de muncă: nestabilirea şi neacordarea sporului pentru orele lucrate în zilele de repaus săptămânal; nerespectarea prevederilor legale referitoare la evidenţa timpului de muncă; neînmânarea unui exemplar al contractului individual de muncă; completarea cu date eronate a Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 11 controale, în urma cărora au fost constatate 13 neconformități pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au fost aplicate 6 avertismente. Cea mai frecventă deficiență constatată în domeniul securității și sănătății în muncă: neprelucrarea instrucţiunilor proprii specifice activităţii,, anunță ITM Olt.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list