Se reiau lucrările la Sala Polivalentă Slatina! Continuarea investiției va fi aprobată astăzi de Guvern

După 15 ani de la demararea construcției, Sala Polivalentă din Slatina este tot în șantier, lucrările fiind realizate în proporție de circa 70%, din proiect rămânând de executat acoperișul, instalațiile electrice și finisajele interioare. Lucrările vor fi reluate, după ce a fost realizat un nou proiect tehnic, iar astăzi se vor decide în Guvern indicatorii tehnico-economici urmând scoaterea la licitație pentru desemnarea unui nou constructor.

Repetatele demersuri făcute în Guvern de către senatoarea de Olt Siminica Mirea, dublate de cele ale primarului municipiului Slatina, Emil Moț, fac ca, în sfârșit, una dintre investițiile importante pentru municipalitatea slătineană să fie continuate. Lucrările la Sala Polivalentă Slatina,  demarate în  anul 2009, care se află azi tot la stadiul de șantier, au fost stagnate după ce constructorul a intrat în insolvență. Urmează să fie desemnat un nou constructor, pasul important pentru scoaterea la licitație fiind făcut astăzi. Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern se află aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Sală de Sport Multifuncțională cu 3000 de locuri – structură preluată, str. Crișan, nr. 33, municipiul Slatina, județul Olt", realizat prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I." – S.A. Finanţarea se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării.

,,Sala de sport multifuncțională din Slatina, în curând din nou șantier! Pe agenda mea de senator, de reprezentant al oltenilor, m-am preocupat de fiecare dată de obiective de interes local, de ceea ce înseamnă politicile publice cu ascendent județean. Pe tema Sălii de sport multifuncționale cu 3000 de locuri din municipiul Slatina și a blocajului cauzat de falimentul constructorului, desemnat inițial, am adresat interpelări parlamentare miniștrilor de resort pentru a găsi soluția care să genereze finalizarea obiectivului atât de așteptat de comunitatea slătineană. Nu am fost singură în acțiunile mele, am avut alături echipa de la Primăria Slatina! Iar, când lucrezi în echipă rezultatele vin pe măsura efortului. Pe această cale îi mulțumesc 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐒𝐭𝐞𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐄𝐦𝐢𝐥 𝐌𝐨ț, 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 ș𝐢 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐢𝐜𝐞𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢 𝐌𝐢𝐫𝐞𝐥-𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐁𝐞𝐫𝐞𝐜𝐡𝐞𝐭 ș𝐢 𝐆𝐢𝐠𝐢-𝐄𝐫𝐧𝐞𝐬 𝐕î𝐥𝐜𝐞𝐥𝐞𝐚𝐧𝐮. Reprezentanții Primăriei Slatina au participat la ședința de lucru din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru a susține oportunitatea relansării proiectului și necesitatea acestei investiții pentru Slatina. Și, firesc, cu argumentele invocate se va trece la desemnarea câștigătorului pentru execuția lucrărilor rămase! Slatina, așa cum merită, va avea sala de sport așteptată! Important este că, încă o dată, munca în echipă reușește și în realizarea/finalizarea acestui obiectiv pe care slătinenii îl merită pe deplin!,, anunța în urmă cu două luni senatoarea Mirea și, iată, demersurile au dat roade.

În urma reactalizării documentațiilor, de la valoarea de 68 milioane lei, investiția a ajuns la valoarea totală de 201.430.487,86 lei, din care 178.544.032,92 lei finanțare CNI și 22,88 milioane lei cofinanțare Primăria Slatina. Valoarea restului de exeutat este de 166,04 milioane lei, din care 160,8 milioane finanțare CNI. Urmează emiterea unei hotărâri a Guvernului privind demararea procedurii de achiziţie publică pentru contractarea lucrărilor de execuţie.
Sala Polivalentă Slatina va avea o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri, din care 2946 vor fi dedicate spectatorilor, 54 destinate VIP-urilor, în 4 loje special amenajate. Ea va găzdui competiţii sportive, dar și spaţii comerciale, birouri administrative şi săli de conferinţă. Construcția va beneficia de o parcare de 120 de locuri și o platformă de peste 1.000 de metri pătraţi ce va fi destinată organizării de concerte în aer liber.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list