Debut cu dreptul la angajările din acest an în Olt: 382 de persoane și-au găsit de muncă prin AJOFM

Prima lună a anului a adus pentru oltenii aflați în căutarea unui job câteva sute de angajări. Cele mai multe persoane încadrate în muncă au studii liceale și peste 45 de ani.

Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt raportează pentru luna ianuarie 382 de  persoane angajate, urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de agenție.

,,Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 ianuarie 2024,189 au peste 45 de ani, 71 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 35 au între 25 și 35 de ani, iar  87  sunt tineri sub 25 de ani. În funcţie de rezidenţă, 150 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar  232  persoane sunt din mediul rural. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (142), urmate de cele cu studii gimnaziale (86), profesionale (108), 21 fiind cu studii universitare. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in prima luna a anului 2024, 177 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabileˮ, arată statisticile agenției oltene de șomaj.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a AJOFM Olt beneficiază de pachete personalizate de măsuri active. În prima luna a anului 2024, au beneficiat de asistenţă pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active 2.022 de persoane din județ.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list