Urmărire prin Brastavățu azi-noapte: Șoferul de 19 ani, băut și fără permis, a lovit un pom și s-a răsturnat

S-a lăsat cu urmărire azi-noapte prin comuna Brastavățu, polițiștii încercând să oprească un adolescent aflat la volanul unei mașini. Băut și fără permis, acesta a pierdut controlul volanului, a lovit un pom și s-a răsturnat

Un tânăr din comuna Brastavățu s-a ales cu dosar penal, o amendă bunicică și cu mașina avariată după ce a urcat la volan deși nu avea permis. Mai mult, consumase și alcool, iar mașina nu era asigurată. Oamenii legii au încercat să-l oprească azi-noapte în jurul orei 00:20, pe Drumul Județean 544, în comună.

,,Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, până când conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcție de deplasare și a intrat în coliziune cu un pom, ulterior răsturnându-se. În urma evenimentului rutier, nu au rezultat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale, iar la volanul autoturismului a fost identificat un tânăr, în vârstă de 19 ani, din comuna Brastavățu. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere, iar autoturismul avea inspectia tehnică periodică expirată și nu avea încheiată o poliță de răspundere civilă auto valabilă.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Acesta a primit o amendă în valoare de 2.970 de lei, iar pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list