Deputatul Grecu susține despăgubirea fermierilor păgubiți de animale sălbatice

Unul dintre inițiatorii și susținătorii modificărilor aduse Legii Vânătorii, printre care eliminarea obligației proprietarilor de teren de a-și păzi/îngrădi culturile, dar și stabilirea unui termen maxim de 40 de zile în care agricultorul sau crescătorul de animale trebuie să fie despăgubit de către gestionarul sau administratorul fondului cinegetic este deputatul de Olt Cătălin Grecu.

Modificările aduse Legii Vînătorii prin care să fie protejate interesele fermierilor păgubiți de animale sălbatice mai au un pas pentru a deveni legea. Lipsește doar girul deputaților, cameră decizională, după ce senatorii au aprobat din septembrie anul trecut propunerea legislativă după reexaminarea cerută de președintele Iohannis. Printre inițiatori se numără și deputatul de Olt Cătălin grecu, care vine astfel în întâmpinarea problemelor reclamate de fermieri privind pagube uriașe suferite din cauza animalelor sălbatice.

Prin modificările aduse legii, se dă posibilitatea primarilor, reprezentanții cetățenilor, să folosească pârghii legale, acum inexistente sau ineficiente, pentru a se implica activ în prevenirea, constatarea și luarea deciziilor cu privire la acordarea despăgubirilor. Un alt amendament extrem de important este acela prin care se elimină obligația proprietarilor de terenuri agricole de a-și păzi culturile, obligație pe care dacă în momentul de față fermierul nu o respectă nu primește niciun fel de despăgubire.

Termenul în care trebuie să fie despăgubit păgubitul este de maximum 40 de zile de la constatarea pagubei.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list