Cel mai frumos drum al României va fi modernizat

S-a semnat contractul pentru elaborarea documentației necesară modernizării Transfăgărășanului, pe tronsonul cuprins între km 104 – km 130+800, cu ofertantul câștigător, Rutier Connex XXI SRL.

Scopul acestui studiu de fezabilitate constă în determinarea soluțiilor tehnice care să permită menținerea Transfăgărășanului deschis pe toată durata anului între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascada, cum ar fi:
-copertine de protecție din beton
-lucrări de siguranță rutieră
-panouri de informare digitale la intrările pe Transfăgărășan (Curtea de Argeș/Cârțișoara) care să arate șoferilor numărul de locuri de parcare libere, condițiile meteo (vânt/polei/temperaturi)
-zone pentru parcări cu spații pentru comercianți și taxarea lor
-View Point
-închiderea sigură a tunelului de la Bâlea Lac
-îmbunătățirea siguranței în punctele negre cu risc de accidente
Valoarea contractului este de 8,4 milioane lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027. Durata contractului este de 12 luni.
Traseul acestui spectaculos drum, care traversează munții Făgăraș oferind peisaje splendide, are o lungime de 151 km, începe din comuna Bascov, județul Argeș și se termină la intersecția cu DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list