Avansări în grad la ISU Olt și premierea salvatorilor SMURD cu cele mai multe misiuni, de Ziua Protecției Civile

În fiecare an, la 28 februarie, se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România. Pentru a marca "Săptămâna Protecției Civile", Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab" al judeţului Olt organizează o serie de activități, iar astăzi a avut loc o ședință festivă în cadrul căreia s-a prezentat bilanțul activităților desfășurate în anul 2023, principalele repere din activitatea SMURD Olt, la 15 ani de la înființare și au avut loc avansări în grad și premieri.

Protecția civilă este o componentă de bază a sistemului securității naționale, destinată prevenirii și reducerii riscurilor de producerea a dezastrelor, protejării populației și înlăturării efectelor negative ale dezastrelor. Pentru a marca "Săptămâna Protecției Civile", ISU Olt a continuat astăzi activitățile cu Miercurea Sirenelor- exercițiul de alarmare publică pentru verificarea funcționării sirenelor, dar și cu un moment festiv dedicat celor mai buni salvatori.

,,Ziua Protecției Civile și 15 ani de la operaționalizarea SMURD Olt au reprezentat cel mai bun prilej pentru avansarea colegilor care s-au remarcat în activitate, premierea salvatorilor care au executat cele mai multe misiuni și prezentarea mesajelor primite din partea autorităților centrale.  

Pentru modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, începând de astazi, Lt. col. Gherghe Adrian, Lt. Ciuchete Ilie, Maistru militar cls. a III-a Zăvelcă Cristian, Plt. maj. Popa Marian și Plt. Bălașea Andrei, au fost înaintați în gradul următor, înainte de expirarea stagiului minim în grad. De asemenea, Plt. adj șef Stănciuleasa Cătălin, Plt. adj. șef Cojocaru Ilie, Plt. adj. Pîrvan Florin, Plt. adj. Mihalache Valentin, Plt. adj. Cirîia Codruț, Plt. adj. Dobre Ninel, Plt. adj. Constantin Ionuț, Plt. adj. Stănescu Cristinel și Voluntar Tănase Răzvan au primit diplome aniversare.

La final, ne-am încărcat cu energia micuților care au venit să vadă autospecialele și echipamentele pompierilor. La mulți tuturor colegilor care luptă pentru salvarea vieților și bunurilor și misiuni încheiate cu bine!ˮ, transmite ISU Olt.

#td_uid_1_65df2b835307a .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/F7PA6xm) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65df2b835307a .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/pFonYXx) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65df2b835307a .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/9f0goJC) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65df2b835307a .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/Zyr16Ix) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65df2b835307a .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/JVKvfyH) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65df2b835307a .td-doubleSlider-2 .td-item6 { background: url(https://ift.tt/WmyinzX) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65df2b835307a .td-doubleSlider-2 .td-item7 { background: url(https://ift.tt/hgwHzFq) 0 0 no-repeat; }

„Săptămâna Protecției Civile" va continua la nivelul județului Olt cu organizarea unor puncte de informare preventivă, de către cadrele Inspecţiei de Prevenire și Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina- în data de 02 martie și în Parcul Constantin Poroineanu din municipiul Caracal- în data de 03 martie. Totodată va fi organizată "Ziua educației preventive în lăcașurile de cult", iar Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență vor fi angrenate în desfășurarea unor activități preventive și exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, în cadrul comunităților din care fac parte.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list