Nodul rutier de la Colonești- legătura DEx12 cu DN65 mai are de așteptat. Câștigătorul proiectării a fost contestat

Circulația pe încă 31,75 km (Valea Mare-Colonești) din primul drum expres din România (DEx12) a fost deschisă la finele anului trecut, însă cu descărcare provizorie în DN65 la Colonești. Realizarea proiectării va mai avea de așteptat, după ce miercuri, 14 februarie, câștigătorul documentației tehnice pentru nodurile rutiere Colonești și Șușeni a fost contestat.

Pentru a realiza legătura Drumului Expres Craiova- Pitești cu DN65 și DJ659, la Colonești și Sușeni se vor realiza două noi noduri rutiere, pe loturile 3 și 4. Au fost depuse 3 oferte pentru elaborarea documentației tehnice, câștigătoare fiind desemnată pe 5 februarie firma de proiectare Specialist Consulting, însă Like Consulting SRL a depus contestație.

Contractul prevede elaborarea atât a expertizei tehnice pentru fiecare nod, cât și a studiului de fezabilitate.  Valoarea totală estimată este de 1,4 milioane lei, fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 8 luni.

Pe Drumul Expres se circulă din luna mai 2022 pe lotul 1 tronsonul 2 cu varianta de ocolire a orașului Balș, iar din iunie 2022 pe lotul 2 cu centura Slatinei. Pe Tronsonului 3 Valea Mare- Colonești se circulă de la finele anului trecut, în timp ce lotul 4 Colonești – Albota – A1 (32 km) ar urma să fie inaugurat în decembrie 2024, acum fiind la aproape 45% execuție. Și pe tronsonul 1 Craiova- Balș au fost reluate lucrările:

FOTO/ Control inopinat pe șantierul DEx12 tronsonul Craiova- Balș. Ce au găsit autoritățile | Realitatea Oltului

DEx 12 este împărțit în 4 tronsoane, cu o lungime de peste 121 km, cu 2 benzi pe fiecare sens, 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje. Jumătate dintre tronsoane tranzitează județul Olt. Tronsonul 2 de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65 a fost deja pus în circulație. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare și cuprinde centura ocolitoare a orașului Balș, centura ocolitoare a municipiului Slatina și noul pod peste râul Olt. Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova- Pitești traversează județul nostru prin 6 localități: Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești Cele trei tronsoane (2, 3 și 4) DEx12 sunt construite de către antreprenorul român Dorinel Umbrărescu.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list