Violența în școlile din Olt, în scădere ușoară. 54 de infracțiuni anul trecut

Infracțiunile în unitățile de învățământ sau pe lângă acestea au înregistrat un trend descendent pe parcursul anului trecut chiar dacă unul ușor, arată IPJ Olt în raportul activității desfășurate în 2023, prezentat recent. Exceptând cazurile ce reprezintă loviri în curtea școlii ori alte incidente care nu sunt fapte de agresiune, ci doar cu precădere conflicte între elevi, s-au înregistrat 54 de infracțiuni.

Violența în școlile oltene este în scădere ușoară, la acest lucru contribuind și numărul tot mai mare de acțiuni de prevenire organizate de oamenii legii.

,,În anul 2023 s-au înregistrat 54 de infracţiuni în incinta sau în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, față de 59 de infracțiuni sesizate în aceeași perioadă din anul 2022, rezultând o scădere de 5 fapte (-8,5%). Pentru creșterea gradului de siguranță școlară, în cursul anului 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au organizat și desfășurat 4.041 de activități în unitățile de învățământ și zona adiacentă, față de 3.816 de activități organizate și desfășurate în anul 2022,, arată raportul IPJ Olt.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list