APIA amână startul Campaniei de primire a Cererilor de Plată pentru anul 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Olt îi informează pe fermierii olteni că a fost amânat startul Campaniei de primire a Cererilor de Plată cu cel puțin 2 săptămâni.

Potrivit informațiilor de la Ministerul Agriculturii, depunerea cererilor la APIA urmează să înceapă cu o lună mai târziu, de la 1 aprilie 2024, astfel încât funcționarii APIA să se poată concentra până atunci exclusiv pe efectuarea plăților restante pentru fermieri.

,,În acest moment se modifică legislația europeană, în sensul modificării/aprobării Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil României. Totodată, se așteaptă de la Comisia Europeană (CE) derogările privind condiționalitatea pentru GAEC 7 și GAEC 8. Ulterior, legislația națională se va aproba în sensul celor stabilite în legislația europeană. Astfel, având în vedere aspectele prezentate mai sus, APIA amână termenul de depunere a cererilor de plată pentru anul 2024 în funcție de calendarul stabilit pentru aprobarea tuturor actelor normative. Chiar și așa, APIA a pus la dispoziția fermierilor români aplicația IPA ONLINE prin care aceștia pot face modificări/actualizări ale cererilor unice depuse, sector vegetal, FĂRĂ A avea posibilitatea de a închide cererile și a le aproba, până la stabilirea datelor concrete de începere a Campaniei 2024ˮ, informează APIA.

începutul campaniei de depunere a cererilor unice de plată la APIA se amână cu o lună de zile, însă sfârșitul acesteia va avea loc, la fel ca până acum, la finalul lunii iunie. Diferența față de campaniile trecute este faptul că fermierii care depun după data de 31 mai nu vor mai fi penalizați, astfel că își vor primi subvențiile în integralitate. ,, Decalarea termenului de depunere nu va impacta Campania de plăți în avans pentru anul de cerere în curs care va începe la data de 16 octombrie 2024.ˮ dă asigurări instituția.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list