Slătineancă premiată la Gala Sportului Românesc pentru aurul de la Jocurile Europene

Gala Sportului Românesc 2024, eveniment organizat de Agenția Națională pentru Sport în vederea recompensării sportivilor și colaboratorilor care au performat în anul 2023, aduce un prmeiu valoros și unei oltence. Recunoștința la nivel național vine în urma câștigării aurului la Jocurile Europene.

Gala Sportului Românesc 2023, eveniment organizat de Agenția Națională pentru Sport, alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Asociația Presei Sportive din România, Fundația Casa Campionilor și numeroși alți parteneri publici și privați dedicați excelenței, s-a desfășurat ieri, 14 februarie, la Ateneul Român din București. Au fost prezenți: elite ale sportului din întreaga țară, înalți oficiali ai statului, reprezentanți ai autorităților locale, ai misiunilor diplomatice, parteneri și colaboratori ai Agenției Naționale pentru Sport și mass-media. Au fost anunțați câștigătorii la cele 20 de categorii la care s-au acordat premii, pe baza rezultatelor obținute pe parcursul anului trecut.

Echipa anului feminin sporturi de echipă a fost desemnată Echipa de tenis de masă a României (medalie de aur la Jocurile Europene). Echipa feminină de tenis de masă a României este campioană europeană după ce a învins Germania în finala Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023. Printre componentele Naționale s-a numărat și slătineanca Adina Diaconu. Ea a câștigat finala la dublu unde a făcut echipă cu Andreea Dragoman.

Lista completă a premiilor acordate în cadrul Galei Sportului 2023 este următoarea:

 1. Trofeul de Excelenţă – Simona Radiş (canotaj) – dublă campioană europeană (dublu vâsle şi 8+1) şi campioană mondială în proba de dublu vâsle.
 2. Sportivul anului – Cătălin Chirilă (canoe) – medalie de aur (500 m) şi de argint (1.000 m) la Campionatele Mondiale, medalie de argint la Jocurile Europene (500 m). Au mai fost nominalizaţi: Constantin Popovici (sărituri în apă) şi Vlad Dascălu (ciclism).
 3. Sportiva anului – Ancuţa Bodnar (canotaj) – campioană europeană şi mondială la dublu vâsle. Au mai fost nominalizate: Alina Rotaru-Kottmann (atletism) şi Bernadette Szocs (tenis de masă).
 4. Antrenorul anului – Antonio Colamonici (canotaj) – antrenor-coordonator al lotului olimpic de canotaj – 11 ambarcaţiuni calificate la Jocurile Olimpice Paris 2024; palmares european – 5 aur şi 1 argint; palmares mondial – 2 aur – 1 argint – 2 bronz. Au mai fost nominalizaţi: Florin Popescu (canoe) şi Eduard Iordănescu (fotbal).
 5. Antrenoarea anului – Camelia Voinea (gimnastică artistică) – antrenoarea Sabrinei Maneca Voinea, sportivă calificată la la Jocurile Olimpice Paris 2024. Au mai fost nominalizate: Simona Maior Paşca (handbal) şi Maria Gîrbă (gimnastică ritmică).
 6. Sportivul anului în sport paralimpic – Alexandru Bologa (nevăzător) – medaliat cu aur la Campionatele Mondiale şi Campinatele Europene. Au mai fost nominalizaţi – Robert Tămîrjan (paratriatlon) şi Florin Cosmin Candoi (paraclimbing).
 7. Sportiva anului în sport paralimpic: câștigătoare a fost desemnată Constantin Gabriela (para tenis de masă) – medalie de bronz la Campionatul European, iar celelalte nominalizate au fost Maria Iordache (para karate scaun cu rotile) și Liliana Pădurean (popice nevăzători).
 8. Evenimentul anului în sport / Cea mai bună organizare a unei competiţii internaţionale în România – CE înot în bazin scurt pentru seniori de la Otopeni. Au mai fost nominalizate: CE lupte U23 de la Bucureşti și Campionatul Mondial de gimnastică ritmică pentru junioare Cluj Napoca
 9. Echipa anului – masculin sporturi de echipă – câștigătoare a fost desemnată echipa naţională de fotbal a României – calificată la EURO 2024. Au mai fost nominalizate echipa naţionala de volei masculin și echipa naţională de minifotbal.
 10. Echipa anului – feminin sporturi de echipă – câștigătoare a fost desemnată echipa de tenis de masă a României – medalie de aur la Jocurile Europene. Nominalizate au mai fost echipa de gimnastică a României și echipa de volei Alba Blaj.
 11. Echipa/echipajul anului – masculin sporturi individuale – câștigătoare a fost desemnată barca de 8+1 (canotaj) – medalie de argint la Campionatul European de la Bled, calificare la Jocurile Olimpice. Nominalizate au mai fost canoea de dublu 1000 metri (Ilie Sprâncean, Oleg Nuţă) și echipajul de bob 2 (Mihai Ţenţea, Ciprian Daroczi).
 12. Echipa/echipajul anului – feminin sporturi individuale – câștigătoare a fost desemnată barca de 8+1 (canotaj) – medalii de aur la Campionatele Mondiale şi Europene, iar nominalizate au fost și barca de patru rame (canotaj) și echipajul de bob 2 (Andreea Grecu, Teodora Vlad).
 13. Echipa anului – competiţii mixte: câștigătoare a fost desemnată echipa reprezentând Federaţia Română de Culturism şi Fitness – campioană europeană şi balcanică, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de la Santa Suzanna (Spania). Celelalte nominalizări au fost dublul mixt tenis de masă Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs și perechea Alexandru Pădurariu/Elena Costandache (dans sportiv).
 14. Speranţele sportului – feminin: câștigătoare a fost desemnată Elena Zaharia (tenis de masă) – medalie de argint la Campionatul Mondial pentru tineret, 3 medalii de aur (cu echipa, la simplu Under 19 şi la dublu mixt) şi o medalie de bronz la CE pentru juniori, celelalte nominalizări fiind Amalia Niţă (box) și Daria Silişteanu (înot).
 15. Speranţele sportului – masculin: câștigător a fost desemnat Radu Niţu (scrimă) – bronz cu echipa la CM juniori; aur individual şi argint cu echipa la CE tineret; aur cu echipa la CE de juniori, iar ceilalți nominalizați au fost Eduard Ionescu (tenis de masă) și Mihai Denis (lupte)
 16. Speranţele sportului – mixt: câștigători – Francesca și Norbert Maior – campioni europeni de juniori la raliuri (FIA ERC).
 17. Preşedintele anului: câștigătoare a fost desemnată Elisabeta Lipă (FR Canotaj), ceilalți nominalizați fiind Cristinel Romanescu (FR Tenis de Masă) și Ioan Onicaş (FR Minifotbal).
 18. Cel mai bun administrator în sport: câștigătoare a fost desemnată Adela Alexe (CSN Snagov), ceilalți nominalizați fiinf Florin Oancea (CSN Lia Manoliu)și Radu Popa (CSN Arcul de Triumf).
 19. Special Olympics: câștigător a fost desemnat Ionuț Păunescu (31 de ani, București, gimnastică – 5 Medalii de aur la sol, paralele, inele, cal cu manere și individual compus (nivel 2) și 2 Medalii de Argint la sărituri și bară fixă la Rezultate la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics, Berlin 2023. Ceilalți nominalizați au fost Andreea Mustăreață și George David.
 20. Premiul Special al Agenţiei Naţionale pentru Sport – Legenda Sportului a fost oferit antrenorului de fotbal Mircea Lucescu.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list