CJ Olt va acorda STIMULENTE financiare lunare pentru angajați ai Spitalului Slatina, în vederea atragerii de personal-tineri specialiști și limitării exodului de cadre

Din cauza lipsei motivaționale din punct de vedere salarial, anumite compartimente din sistemul sanitar sunt neatractive pentru personalul tânăr. Pentru a limita exodul de cadre și a atrage specialiști tineri în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina- cea mai mare unitate medicală cu paturi din județul Olt, Consiliul Județean Olt va acorda stimulente financiare lunare pentru personalul de specialite din opt compartimente. Măsura va fi supusă aprobării aleșilor județeni în ședința de mâine.

La solicitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Consiliul Judeţean Olt a stabilit acordarea de stimulente financiare lunare personalului de specialitate din compartimentele de contabilitate, financiar, aprovizionare, investiţii, resurse umane, salarizare, contencios și managementul calității, în procent de până la 25% aplicat la salariul de încadrare, în limita a două salarii minime brute pe țară. Decizia va fi supusă aprobării consilierilor județeni în ședința ordinară convocată pentru mâine, 29 februarie.

,,Prin acordarea stimulentelor financiare lunare se urmărește motivarea categoriilor de personal de specialitate ca să rămână în sistemul sanitar si să se dezvolte profesional, ținând cont de faptul că în decursul ultimelor două luni ale anului 2023 au plecat deja doua persoane din sectoare importante din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, tocmai din cauza lipsei motivaționale din punct de vedere salarial. În acest sens este necesar crearea unui context în vederea atragerii de personal-tineri specialiști, care pot contribui la creșterea calității activității și crearea unui cadru favorabil pentru realizarea obiectivelor generale ale instituțieiˮ, arată administrația județeană în motivarea propunerii.

Stimulentele financiare lunare  ar urma să fie acordate pe perioada februarie -decembrie 2024. Sumele necesare se asigură din bugetul local al Județului Olt, iar criteriile de acordare se stabilesc prin Regulament intern aprobat de Comitetul director al Spitalului Judetean de Urgență Slatina, cu consultarea organizației sindicale reprezentative la nivel de spital.

În cadrul SJU Slatina sunt angajate 2481 de persoane: personal de conducere (comitet director) – 4 posturi; personal medico – sanitar – 2260 posturi; personal tehnic, economic, informatică şi administrativ – 76 posturi; personal de întreținere și de deservire – 141 posturi.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list