Sute de șoferi, amendați în weekend pe drumurile Oltului. 86 de vitezomani vor circula la viteza… pasului

În ultimele 48 de ore, polițiștii olteni au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Sute de șoferi depistați încălcând legislația rutieră s-au ales cu amenzi, iar aproape 100 au rămas fără permise, cei mai mulți după ce au apăsat prea mult pe accelerație.

Polițiștii olteni s-au aflat și în acest weekend în stradă, acțiunile vizând prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

,,În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 140 de solicitări, dintre acestea 103 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 466 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 200.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 98 permise de conducere, dintre acestea 86 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 6 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 21 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 6 infracțiuni la regimul rutier.,, arată IPJ Olt.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list