Anulat de Ordonanța austerității, Festivalul de teatru pentru liceenii olteni se organizează pe 23 martie

Cei mai buni liceeni actori și trupele de teatru de la liceele din județul Olt s-au pregătit degeaba spre finele anului trecut pentru Festivalul de Teatru „Dialogul absurZilor…?": Ordonanța austerității a impus anularea ediției a 13-a. Însă CJCA Olt a decis să nu renunțe la această competiție, astfel că festivalul va fi organizat luna viitoare, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului.

Centrul Județean de Cultură și Artă Olt anunță startul înscrierilor tinerilor actori și echipelor de teatru de la liceele din județul Olt la Festivalul „Dialogul absurZilor…?". Ediția a XIII-a a Festivalului-Concurs de Teatru pentru Liceeni „Dialogul absurZilor…?" ar fi trebuit organizată pe data de 25 noiembrie, ca un omagiu adus marelui dramaturg Eugen Ionescu, născut în capitala Oltului în urmă cu 114 ani, însă O.U.G. 90/2023pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergență a impus anularea.

Cei mai buni tineri actori ai Oltului vor avea însă șansa de a-și disputa mult-râvnitul trofeu anual luna viitoare.  ,,Cu ocazia ZILEI MONDIALE A TEATRULUI (27 martie) C.J.C.A.Olt, organizează, în sala Centrului cultural Eugen Ionescu din Slatina, Festivalul de Teatru pentru Liceeni, „Dialogul absurZilor…?", editia a XIII-a 2024", a anunțat astăzi instituția de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Olt.

Înscrierile pentru secțiunile monolog și scenetă sunt așteptate până pe data de 15 martie. Invitat de onoare este Adrian Andone, actor al Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova.

Câștigătorii ediției 2022 au fost elevii trupei "InspirArt"  a Liceului "Gh Roșca"  Osica de Sus.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list