Modificare legislativă cerută de senatorul Stănescu, în ajutorul contabililor

Înregistrarea mențiunilor la Registrul Comerțului s-ar putea prelungi la 30 de zile, în urma unor proiect legislativ de modificare și completare a Legii nr. 265/2022 privind registrul comerțului, venind astfel în ajutorul contabililor. Printre inițiatorii actului normativ se numără și senatorul de Olt Paul Stănescu.

În prezent, contabilii au obligația de a solicita înregistrarea mențiunilor privind actele și faptele în Registrul Comerțului în cel mult 15 zile. Cum în practică acest termen nu poate fi respectat, iar contabilii sunt puși în situația de a fi pasibili de răspundere, fiind obligați să suporte rigorile legii pentru nerespectarea acestui termen, o propunere legislativă prin care se prelungește termenul la 30 de zile se află înregistrată la Senat pentru dezbatere. printre inițiatorii și susținătorii modificărilor legislative se numără și senatorul de Olt Paul Stănescu. Scopul acesteia este de a optimiza legislația actuală, în sensul eficientizării înscrierii mențiunilor în registrul comerțului în acord cu nevoile mediului privat.

Pentru a se aplica, propunerea legislativă trebuie adoptată de Parlament, promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list