Încă trei semafoare cu buton în Slatina. Verdele, chemat de pietoni la treceri de la: Colegiul Minulescu, Casa Tineretului și zona industrială

Culoarea semafoarelor se schimbă la comanda pietonilor la tot mai multe treceri aglomerate din municipiul Slatina. Pentru siguranța participanților la trafic și fluidizarea circulației,  administrația locală va continua investițiile privind montarea semafoarelor cu buton, recent fiimd instalșate trei noi astfel de dispozitive.

11 puncte aglomerate din municipiul Slatina sunt în prezent beneficiarele sistemului inteligent pentru trecerile de pietoni, evitându-se astfel formarea ambuteiajelor. Pentru că acestea s-au dovedit eficiente, administrația municipală a decis să extindă acest sistem, fiind în proces de identificare a acelor zone care au nevoie de comandă din partea pietonilor la schimbarea culorii semaforului în verde. În ultima perioadă, s-au instalat semafoare cu buton în alte trei zone ale urbei: în apropierea Colegiului Național „Ion Minulescu" (str. Basarabilor), la Casa de Cultură a Tineretului (Ecaterina Teodoroiu)și în zona industrială de la intrarea în Slatina dinspre Brebeni- între TMK și Pirelli.

Polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic să respecte culoarea semaforului, iar pietonii sunt îndrumați să folosească butonul amplasat la semafor și să traverseze doar la culoarea verde a acestuia, după ce s-au asigurat că pot traversa în siguranță.

Reamintim faptul că Primăria Municipiului Slatina are în derulare inclusiv obiectivul „Sistem integrat de management al traficului și mobilității urbane și impunere a regulilor, siguranță și securitate" care se va realiza prin intermediul absorbției de fonduri europene.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list