România a lansat prima sa emisiune de obligaţiuni verzi

Astăzi, România a lansat prima sa emisiune de obligaţiuni verzi, obligațiuni destinate protejării mediului înconjurător și combaterii schimbărilor climatice, o măsură care vizează diversificarea bazei de investitori în contextul cererii în creştere pentru obligaţiunile verzi.

Obligaţiunile verzi pe 12 ani au un spread de 345 puncte de bază peste mid-swaps, iar preţul final ar urma să fie fixat joi seara. În paralel, România emite şi obligaţiuni convenţionale pe şapte ani, iar ofertele pentru cele două tipuri de obligaţiuni au depăşit 10 miliarde de euro.

,,Vorbim despre un instrument prin care vom asigura finanţare pentru proiecte precum dezvoltarea reţelei de transport cu metroul în oraşele Bucureşti şi Cluj-Napoca, electrificarea căii ferate pentru a asigura servicii feroviare integral electrice în principalele zone urbane din România şi creşterea eficienţei energetice a fondului de clădiri şi înfiinţarea de noi zone de păduri urbane", a explicat ministrul Marcel Boloş.

Obligațiunile verzi reprezintă un instrument eficace pentru canalizarea finanțării către proiecte ce au impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Iată domeniile care ar putea beneficia de obligațiuni verzi:

  1. Producția de energie regenerabilă
  2. Eficientizarea energetică a clădirilor
  3. Prevenirea și controlul poluării
  4. Transportul curat
  5. Gestionarea sustenabilă a apei și a apelor uzate
  6. Adaptarea la schimbările climatice
  7. Clădiri verzi
  8. Gestionarea durabilă a resurselor naturale și a utilizării terenurilor

Aranjorii emisiunii de azi sunt Citi, HSBC, Erste Group, JP Morgan şi Societe Generale.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list