Ziua iubirii, sărbătorită românește la Caracal

Românii au propria sărbătoare a iubirii, sărbătorită din moși- strămoși: Dragobetele. Pentru a sărbători iubirea, la Caracal va fi organizat un spectacol de folclor susținut de ansamblul municipal.

Primăria municipiului Caracal și Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban" Caracal îi îndeamnă pe locuitorii celui de-al doilea municipiu al Oltului să serbeze iubirea în stil tradițional românesc ți îi invită la un spectacol musical.

,,Sărbătorim românește Dragobetele, ziua iubirii. Vineri, 23 februarie, ora 17.00, la Teatrul Național Caracal, Ansamblul Folcloric " Romanați" ne va încânta cu un spectacol deosebit. Organizator: Centrul Cultural Municipal "Radu Șerban". Prilej de bucurie și bunăstare, Dragobetele este unul din cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român. Vă așteptăm cu drag să sărbătorim iubirea împreună!ˮ, anunță Primăria Municipiului Caracal.

Dragobetele, care pare să câștige în ultimii ani în fața Valetine's Day, sărbătoarea iubirii în stil americănesc, serbată cu zece zile mai devreme decât o făceau bunicii și străbunicii noștri, este considerat Cap de primăvară. De sărbătoarea românească a iubirii se credea că se logodesc păsările cerului şi cele domestice. De la sărbătoarea simbolică a logodnei păsărilor cerului s-a extins tot simbolic şi la oameni, devenind astfel o sărbătoare a erotismului, a însurăţirii fetelor şi înfrăţirii băieţilor, a logodnelor.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list