Ministrul Barbu anunță aprobarea ajutoarelor naționale pentru fermieri, legumicultori și crescătorii de animale

Ministrul Agriculturii, deputatul de Olt Florin Barbu, anunță că în ședința de Guvern de astăzi au fost aprobate ajutoarele naționale pentru crescătorii de animale și pentru sectorul vegetal, dar și banii pentru fermierii înscriși în programul Tomata și legume în spații protejate Ciclul 2.

Peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge la fermierii din sectorul vegetal și zootehnic, anunță ministrul Agriculturii.
,,Mai exact, 670 de milioane de lei pentru crescătorii de animale și 438 de milioane de lei pentru cultivatori, în contul cererilor depuse de fermieri în cursul anului trecut. Aceste fonduri reprezintă ajutoarele naționale tranzitorii de care vor beneficia circa 557.000 de fermieri din sectorul vegetal și aproape 200.000 din cel zootehnic.
De asemenea, 109 milioane lei vor fi direcționate pentru plata ajutorului destinat susținerii producției de legume cultivate în spații protejate. Este vorba despre ciclul II al producției de tomate și celelalte legume cultivate în serii și solarii.
Îi susținem pe cei care produc hrană românească, sănătoasă, îi susținem pe românii care muncesc pentru români și investesc în agricultura românească!,, a trasnmis Barbu.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list