Bisericile și mănăstirile din Olt pot solicita ajutor financiar de la Consiliul Județean. 1,6 milioane lei, alocați în acest an unităților de cult

Pe baza unui proiect și a punctajului realizat, Consiliul Județean Olt finanțează și în acest an unitățile de cult aparținând cultelor religioase din județ recunoscute în România sub forma unui sprijin financiar acordat pentru întreținere sau funcționare, lucrări de pictură, reparații, construcții, precum și pentru susținerea unor activități de asistență socială și medicală. Termenul până la care reprezentanții bisericilor și mănăstirilor care au nevoie de fonduri pot trimite cererile administrației județene este 29 martie

Bisericile care au nevoie de sprijin financiar pentru diverse lucrări sau activități de asistență socială pot solicita bani de la Consiliul Județean Olt. Finanțarea se asigură pe baza unui proiect și a punctajului realizat.  Suma totală disponibilă pentru sprijinul financiar acordat unităților de cult aparținând cultelor religioase din județul Olt în anul 2024 este de 1,6 milioane lei.

Potrivit Ghidului solicitantului, și în acest an orice unitate de cult va putea cere bani pentru întreținere sau funcționare, lucrări de pictură, reparații, construcții, precum și pentru susținerea unor activități de asistență socială și medicală. De asemenea, mai pot fi solicitate fonduri și pentru amenajarea și întreținerea muzeelor cultural-religioase și colecțiilor muzeale, precum și pentru realizarea de producții audio-video despre activitățile cultelor religioase. Beneficiarele sprijinului vor trebui să justifice cu documente investițiile efectuate.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este data de 29 martie, iar termenul limită până la care solicitanții pot cere informații în scris este 19 martie.

Anul trecut, au primit fonduri de la CJ Olt 319 biserici și mănăstiri din județ.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list