Colaborare coregrafică cu celebrul ̕nea Marin pentru Ansamblul ˮDoina Oltuluiˮ

Celebrul coregraf de dansuri populare Marin Barbu a acceptat propunerea Ansamblului Folcloric Profesionist ˮDoina Oltuluiˮ de a colabora cu dansatorii olteni pentru punerea în scenă a mai multor suite.

Curtat de ceva vreme de către ansamblul profesionist al județului Olt în vederea unei colaborări pe partea coregrafică, ̕nea Marin a acceptat provocarea de a-i pregăti pe dansatorii olteni. Înțelegerea a fost parafată astăzi la Slatina, unde celebrul coregraf a fost primit cu brațele deschise de către conducerea CJCA Olt și viitorii colaboratori.

Până acum, maestrul coregraf a mai colaborat cu ansamblul din Olt prin prezența ca invitat la anumite spectacole ori concursuri, însă nu ca și îndrumător. Publicului iubitor de jocuri populare li se pregătesc prin acest parteneriat puneri în scenă a unor suite din mai multe zone etnografice ale țării.

Pe Marin Barbu îl leagă o prietenie strânsă cu mai mulți coregrafi ai Oltului, cea mai trainică fiind cea cu titanul călușului, Nichita Dragomira, fost director al ansamblului mai mulți ani și omul care a avut un cuvânt greu de spus în realizarea documentației în urma căreia dansul magic a intrat în patrimoniul imaterial al umanității.

În prezent, ,,Doina Oltului,, este secție a Centrului Județean de Cultură și Artă Olt din subordinea Consiliului Județean Olt, manager Vivi Viorel Pintea.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list