Proiectele slătinenilor destinate comunității, finanțate și anul acesta de primărie

Și anul acesta Primăria municipiului Slatina va sprijini slătinenii- persoane ori organizaţiile neguvernamentale, asociaţii sau fundaţii, culte religioase în derularea de acţiuni cu caracter specific în domeniile: cultural, social, sportiv, culte religioase, învăţământ, sănătate, mediu etc, motivat de faptul că participarea şi iniţiativele în spaţiul public reprezintă un motor al progresului şi pot răspunde la multe din problemele comunităţii locale. Bugetul disponibil este la nivelul celui de anul trecut.

1.000.000 lei este anul acesta bugetul Programului anual propriu pentru acordarea de finanţări nerambursabile alocate de la bugetul local pe anul 2024. Proiectul urmează să fie supus aprobării aleșilor muncipali în următoarea ședință a CL Slatina. Atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă se va face exclusiv pe baza selecţiei publice de proiecte pentru domeniile de aplicare: sport, cultural, social, culte religioase, învăţământ, sănătate, mediu etc. Suma alocată nu este defalcată pe domenii de aplicare, defalcarea făcându-se în funcție de solicitări.

Anul trecut, Primăria Slatina a acordat bani pentru 15 proiecte prin care beneficiarii fondurilor au derulat în municipiu diverse activități destinate comunității. Sumele alocate au fost între 3.600 și 120.000 lei. Cei mai mulți bani au ajuns la: Clubul Rotary- proiectul Educația și siguranța, mai presus de sine, în fața dezastrelor naturale (120.000 lei) și Alin Bărbuia- Clubul de artă fotografică pentru cel puțin 50 de copii și adulți din Slatina (92.000 lei).



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list