Zeci de copii din Mihăești și Bușca, învățați de ISU Olt tehnici salvatoare de vieți

Elevii a două școli din mediul rural din județul Olt au învățat să acționeze în situații de urgență pentru salvarea de vieți omenești. Noțiunile de prim ajutor fac de cele mai multe diferența dintre viață și moarte, așa că zeci de copii au fost atenți la pompierii SMURD pentru a nu se afla în situația în care să se uite doar neputincioși la cazurile ce necesită intervenție urgentă.

Elevii din comuna Mihăești vor fi pregătiți să intervină de acum înainte pentru a acorda primul ajutor. Ei au învățat principalele tehnici salvatoare de vieți de la specialiști ai ISU Olt.

„Spune-mi și voi uita. Învață-mă și îmi voi aminti. Implică-mă și voi învăța". De la această idee am pornit când ne-am întâlnit cu copiii de la Școlile din Mihăești și Bușca. Mai bine de 70 de copii, alături de cadrele didactice, au primit astăzi informații importante legate de modul de comportare într-o situație de urgență și au putut exersa manevrele de prim ajutor.  Căpitan Nedeloiu Dan, din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților și Plutonier adjutant șef Stănciuleasa Cătălin, Asistent medical principal SMURD Olt, au fost cei care s-au aflat astăzi în fața celor mici. Mulțumim celor mici pentru atenție și cadrelor didactice pentru implicare!,, a transmis ISU Olt.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list