Concurs pentru liceenii din Olt pe tema sănătății și securității în muncă

Pentru prevenirea accidentelor de muncă și bolilor profesionale, viitorii angajați trebuie să cunoască normele de securitate și sănătate încă de pe băncile școlii. În acest scop, ITM Olt va organiza mai multe acțiuni de informare în liceele tehnologice din județ, precum și un concurs.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Judeţean Olt demarează o acțiune de pregătire a tinerilor aflați pe băncile liceelor tehnologice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă înainte de intrarea pe piaţa muncii, prin dezvoltarea unui program educaţional menit să formeze o atitudine conştientă şi preventivă faţă de riscurile profesionale.

,,Introducerea disciplinei Securitate şi Sănătate în Muncă în învăţământul preuniversitar constituie o componentă cheie în dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor, prin învăţarea de către tineri a modului de a lucra în condiţii de securitate şi sănătate. La liceele de profil din județ vor derula acțiuni de: identificare, stimulare şi promovarea elevilor cu aptitudini creative şi interes sporit pentru acest domeniu de studiu: securitate şi sănătate în muncă; dezvoltarea competenţelor elevilor, prin activităţi de bune practici în domeniul securitate şi sănătate în muncă; dobândirea de cunoştinţe suplimentare în acest domeniu, familiarizarea cu metodele de studiu din acest domeniu, cu literatura de specialitateˮ, transmite ITM Olt.

De asemenea, în scopul promovării în rândul tineretului a disciplinei Securitate şi sănătate în muncă, ITM Olt și IȘJ Olt vor organiza Concursul Național „Știu și aplic- securitatea şi sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile şcolii".de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list