Astăzi se anunță de câte ori merg românii la vot în acest an. Paul Stănescu, la negocierile PSD-PNL

 PSD și PNL au ajuns la un acord pentru a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale, iar la europarlamentare PSD și PNL vor merge pe liste comune. O primă şedinţă a coaliţiei de guvernare, pe tema stabilirii calendarului alegerilor şi a unei eventuale comasări, s-a desfăşurat în această dimineață la Palatul Victoria. Printre liderii participanți la negocieri se numără și secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, alături de liderii social-democraţi printre care Paul Stănescu, Sorin Grindeanu şi Alfred Simonis au negociat cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi alţi lideri ai partidului – Lucian Bode, Rareş Bogdan şi Gheorghe Flutur de câte ori merg la vot românii în 2024. Coaliţia de guvernare s-a întrunit într-o primă ședință oficială pe tema stabilirii calendarului alegerilor şi a unei eventuale comasări.

S-a ajuns la un acord pentru a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale, iar la europarlamentare PSD și PNL vor merge pe liste comune. Astfel, alegerile locale vor fi comasate cu cele europaralamentare pe 9 iunie, iar PSD și PNL vor candida la europarlamentare pe liste comune. Alianța electorală PSD-PNL urmează să fie înregistrată la Tribunal. În ceea ce privește localele, se poate negocia astfel încât un partid să câștige președinția Consiliului Județean, celălalt partid să obțină primăria reședință de județ. Și alegerile prezidențiale vor fi mutate mai devreme, spun surse din Coaliție.

Conducerile celor două partide vor supune deciziei colegilor, la ora 16.00, care se reunesc în birourile de conducere, cele discutate în această dimineață în ședința Coaliției.

Preşedinţii Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, vor anunţa, la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list