Al șaselea deces de gripă în Olt, alte 43 de îmbolnăviri în ultima săptămână

Direcția de Sănătate Publică Olt raportează astăzi un nou deces în rândul pacienților cu gripă, al șaselea din acest sezon. În ultima săptămână, câteva zeci de olteni au căpătat virusul gripal.

În săptămâna 19- 25 februarie, la nivelul județului Olt  s-au înregistrat, potrivit DSP Olt,  793 cazuri de infecții respiratorii acute cu 43 internări, 363 cazuri de pneumonii cu 80 internări și 46 cazuri de gripă confirmate, din care 1 deces.

,,Pacienții s-au prezentat în serviciile specializate ale unităților sanitare cu paturi, cu simptomatologie compatibilă cu gripa, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. În sezonul rece 2023/ 2024  s-au înregistrat 6 decese prin gripă ( 3 cazuri au fost confimate cu virus gripal AH1, iar 3 cazuri au fost confirmate cu virusul gripal tip A nesubtipate). Cel de-al VI -lea deces s-a înregistrat în data de 21.02.2024, persoană din mediul urban, de sex feminin, vârsta 84 ani, nevaccinată AG, cu comorbidități (Hipetensiune arterială, obezitate, insuficiență cardiacă). A primit tratament antiviral (Tamiflu). Rezultat pozitiv tip A.,, declară as.Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

În acest sezon, la nivelul județului Olt s-au înregistrat 734 de cazuri de gripă.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list