Echipa de robotică a Colegiului Greceanu, calificată la etapa finală a Campionatului Național

Trei echipe de robotică din județul Olt au participat în acest weekend (23- 25 februarie) la Competiția Regională de Robotică Turneul de Ligă First Tech Challenge Arad  din Cadrul Sezonului 8 al FIRST Tech Challenge România. ,,EngiNeerdsˮ, echipa Colegiului Național ,,Radu Greceanuˮ Slatina a ajuns în finala națională, ce se va desfășura luna viitoare la Iași.

40 de echipe de elevi din țară și străinătate pasionați de robotică și inovație au participat în zilele de weekend la competiția regională First Tech Challenge de la Arad. Au ajuns până la acest nivel de calificare pentru etapa națională și elevi ai celor mai bune licee din municipiul Slatina, cu echipele: ,,EngiNeerdsˮ -CN ,,Radu Greceanuˮ, ,,RoboSmartˮ- CN ,,Ion Minulescuˮ și ,,TituRoboˮ- LT ,,Nicolae Titulescuˮ. Încă de la start roboticienii olteni s-au impus prin rezultate bune, echipa titulesciană câștigând cel mai mare punctaj al competiției. O problemă tehnică ulterioară a redus șansele titulescienilor pentru calificare. Nu au ratat această șansă colegii lor de la Greceanu.

#td_uid_1_65dc597e25f06 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/Jt52OuZ) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65dc597e25f06 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/EhkzwPj) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65dc597e25f06 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/NUK2wOC) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65dc597e25f06 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/eOxBXKP) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65dc597e25f06 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/5IRJFA4) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65dc597e25f06 .td-doubleSlider-2 .td-item6 { background: url(https://ift.tt/maTOr49) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65dc597e25f06 .td-doubleSlider-2 .td-item7 { background: url(https://ift.tt/zj08cKJ) 0 0 no-repeat; }

,,Echipa noastră s-a calificat la Campionatul Național de Robotică , demonstrând excelență și inovație în domeniul tehnologiei. Cu un angajament fără margini și o pasiune pentru inovație, am depășit cu succes provocările. Suntem mândri să reprezentăm Colegiul Național Radu Greceanu și suntem hotărâți să ne facem cunoscuți la acest nivel superior al competiției. Etapa națională de robotică va fi un prilej pentru noi de a ne întâlni cu alte echipe talentate din întreaga țară și de a demonstra abilitățile noastre în domeniul tehnologic.ˮ, a anunțat echipa victorioasă.

Sezonul FIRST Tech Challenge Romania CENTERSTAGE este compus din patru competiții regionale și Campionatul Național din martie. Urmează Campionatul Mondial din aprilie, la Houston, SUA, la care se vor califica cele mai bune patru echipe românești.

Programul educațional BRD FIRST Tech Challenge Romania este adus în România de către Asociația „Nație Prin Educație", cu licență de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structură ONG din domeniul roboticii și educației STEM.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list