PSD şi PNL vor să meargă pe liste comune la alegerile europarlamentare, posibil în sistem de candidaţi „fermoar”

Liderii coaliţiei de guvernare au încheiat un pact, deocamdată neoficial, privind liste comune de candidați la europarlamentare.

Mâine are loc şedinţa decisivă a coaliţiei de guvernare cu privire la comasarea alegerilor, însă liderii au purtat negocieri secrete şi chiar au încheiat un pact între PSD şi PNL pentru varianta de candidaţi comuni la europarlamentare.

Surse politice spun că PSD şi PNL vor să meargă împreună pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, fiind luat în calcul un sistem de candidaţi „fermoar", în sensul în care social-democraţii să deschidă lista şi apoi să există un candidat al PNL, urmat de un candidat al PSD şi tot aşa până la completarea listei. Se ia în calcul ca PNL şi PSD să câştige împreună 17 mandate de europarlamentar şi la redistribuire să ajungă la 20, maxim 21 de mandate.

Mâine, ar urma să se parafeze și varianta comasării alegerilor europarlamentare cu alegerile locale și să se decidă asupra unor candidaţii comuni la alegerile locale în cazul marilor oraşe.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list