Cursuri GRATUITE pentru elevi de zbor și salt cu parașuta. Cei cu aptitudini pot fi selecţionaţi în loturile Aeroclubului României

Elevii cu vârsta cuprinsă între 15 ani împliniţi și 23 de ani neîmpliniți pot urma cursuri subvenționate la planor, aeronave ultraușoare și parașutism în fiecare Aeroclub Teritorial. Cei din județul Olt sunt așteptați să se înscrie la Aeroclubul României din Craiova. Aceasta poate fi o oportunitate pentru o viitoare carieră profesională în aviaţie.

ÎPână pe data de 23 februarie, Aeroclubul României organizează sesiunea de înscrieri pentru cursurile teoretice şi practice în vederea obținerii licenţelor de paraşutist, pilot planor, pilot avion ultrauşor şi pilot avion PPL(A). Elevii cu vârsta cuprinsă între 15 ani împliniţi și 23 de ani neîmpliniți sunt eligibili pentru cursurile subvenționate la planor, aeronave ultraușoare și parașutism, cei din județul Olt putând urma aceste cursuri în cadrul școlii de zbor din zona Olteniei- Aeroclubul Teritorial „G.V. Bibescu" Craiova.

,,Pentru candidaţii cu vârstele cuprinse între 15 împliniţi (modulul teoretic al cursului poate fi început la vârsta de 15 ani, iar cel practic în zbor / salt la minim 16 ani împliniţi) şi 23 de ani neîmpliniţi, Aeroclubul României oferă posibilitatea efectuării gratuite a cursurilor pentru disciplinele planorism, paraşutism, şi avion ultrauşor în limita locurilor disponibile în fiecare Aeroclub Teritorial. Criteriul pentru ocuparea locurilor subvenţionate va fi constituit din notele obţinute la examenul de absolvire a modulului teoretic al cursurilor. Pentru obţinerea licenţei de pilot de avion (PPL(A)) se vor efectua numai cursuri contra cost. Pentru aeronave ultrauşoare motorizate clasa avion ultrauşor se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj, Craiova, Deva, Iași, Ploieşti şi Sibiu. Pentru paraşutism se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Arad, Baia Mare (Secţia Baia Mare şi Secţia Satu Mare), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava și Târgu Mureş. Pentru planorism se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Baia Mare (ambele secţii), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Piteşti, Suceava și Târgu Mureş. Pentru avion (PPL(A)) se vor efectua cursuri în una din locaţiile: Arad, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Caransebeș, Cluj, Deva, Iași, Piteşti, Ploieşti, Sibiu sau Târgu Mureş. Cursurile sunt structurate în două module de pregătire, cel teoretic care va avea loc online în perioada februarie – aprilie şi cel practic (de zbor / salt cu paraşuta) care va începe în luna mai,,anunță Aeroclubul României.

Pe durata perioadei de înscrieri, la Craiova le este oferită celor curioși oportunitatea de a viziona planorul de simpla comanda IS 29 D2 in incinta Electroputere Mall. Planorul face parte din flota aeroclubului, sportivii lotului județean participând cu acesta la campionatele naționale de zbor distanță.
# Min. Max.
Înălţime (cm) 155 190
Greutate (kg) 45 100

Cursul teoretic constă în parcurgerea în minim 41 de ore a 7 materii: Legislaţie aeronautică şi reglementări; Cunoaşterea paraşutei; Performanţe de zbor/ salt şi planificarea zborului/ saltului; Performanţe umane; Meteorologie; Proceduri operaţionale; Principii de zbor/ salt. Baremul de promovare pentru fiecare disciplină în parte este de 75%.

După absolvirea cursului theoretic, elevii vor susține o testare a aptitudinilor fizice, încadrându-se obligatoriu în baremele următoare:

Viteză – 50 m plat Max. 10 sec.
Rezistenţă semifond 1000 m Max. 4 min.
Săritura în lungime de pe loc Minim 1,4 m.
Flotări la sol 10 buc.
Tracţiuni 3 buc.

Valabilitatea certificatului de teorie este de 2 ani.

După obţinerea licenţei tinerii care prezintă aptitudini vor fi selecţionaţi în loturile Aeroclubului României, unde îşi pot completa şi desăvârşi pregătirea, se vor antrena și vor participa la competiții și demonstrații aeronautice. De asemenea, aceasta poate constitui fundamentul unei viitoare cariere profesionale în aviaţie, eventual chiar în cadrul Aeroclubului României, cea mai mare parte dintre instructorii de zbor ai organizaţiei noastre provenind din rândrile foştilor cursanţi. Pregătirea în cadrul loturilor judeţene se efectuează în etape, este direcţionată către obţinerea de performanţe în sporturile aeronautice şi este supusă unui proces continuu de selecţie în urma căruia tinerii pot ajunge să reprezinte România la competiţii interne şi internaţionale de profil.

Sportivii care prezintă aptitudini, participă regulat la pregătire şi obţin rezultate la concursuri vor fi selecţionaţi pentru acordarea de programe de pregătire subvenţionate în vederea obţinerii de licenţe şi calificări suplimentare (PPL(A), acrobaţie aeriană, etc.).



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list