Sute de absenți în Olt și de la simularea probei de matematică a Evaluării Naționale

Simularea examenului de Evaluare Națională a continuat astăzi, 6 februarie, cu a doua probă scrisă, cea de matematică. Și la aceasta au lipsit câteva sute de elevi ai clasei a VIII-a de la școlile gimnaziale din județul Olt.

Simularea Evaluării Naționale a fost susținută ieri și astăzi în 42 de centre de examen din județul Olt, fiind înscriși  3236 de candidați, absolvenți ai cursurilor gimnaziale în acest an școlar. Dacă la prima probă, cea scrisă la limba și literatura română, au lipsit 342 de elevi, și la proba de matematică sau înregistrat absenți. Potrivit IȘJ Olt, astăzi au lipsit 353 de candidați.

Sute de absenți în Olt la simularea Evaluării Naționale | Realitatea Oltului

Rezultatele vor fi aflate pe data de 23 februarie și nu se trec în catalog decât în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. Ele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

În premieră, lucrările vor fi corectate digital.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list