Sute de absenți în Olt la simularea Evaluării Naționale

Elevii de clasa a VIII-a au susținut în această dimineață simularea primei probe a evaluării naționale. Verificarea stadiului de pregătire pentru acest examen important a început cu proba scrisă la limba și literatura română. În Olt, au lipsit 342 de candidați care vor absolvi în acest an studiile gimnaziale.

Astăzi, 5 februarie, au început simulările pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a 2024. În județul Olt, simularea are loc în 42 centre de examen, cu centru de evaluare la Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, s-au înscris din județ 3.236 de candidați. Proba de astăzi a înregistrat 342 de absenți. Mâine, simularea va continua cu proba scrisă la matematică.

Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog decât în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Lucrările vor fi evaluate digitalizat. 


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list