Prinși morți de beți la volan circulând prin Balș și Găvănești

Polițiștii olteni au lăsat în acest weekend 14 șoferi fără permise auto pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cele mai mari valori de alcoolemie au fost depistate la șoferi care circulau ieri prin Balș și Găvănești.

Deși este una dintre cauzele principale ale producerii de accidente grave, cu multe victime, oamenii legii depistează în trafic numeroși șoferi inconștienți care consumă alcool înainte de a se urca la volan. Și în acest weekend polițiștii olteni au acționat pentru depistarea șoferilor băuți. Printre cei ,,turmentați,, s-au numărat și doi șoferi care au dat ieri după-amiază în filtrul polițiștilor orașului Balș.

Astfel, un tânăr de 35 de ani, din comuna Găvănești, a fost depistat circulând pe strada Primăverii, din localitate, băut criță. ,,Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe,, arată IPJ Olt.

În jurul orei 16:15, polițiștii Poliției orașului Balș au oprit pentru control, pe strada Cireșului din orașul Balș un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din comuna Călui. Și acesta mirosea a alcool iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. ,,Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe,, transmit oamenii legii în acest caz.

În acest weekend, în cadrul activităţilor desfăşurate pe raza județului Olt, au fost aplicate 619 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 220.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 91 de permise de conducere, dintre acestea 52 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 14 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 25 pentru alte abateri la regimul rutier.de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list