Fermierul oltean Ionuț Radu, numit la conducerea Casei de Comerț „Unirea

Casa de Comerț Agroalimentar „Unirea" are o nouă conducere. Fermierul Ionuț Victor Radu, legumicultor din comuna Obârșia, județul Olt, a fost numit ieri în funcția de director general.

În an important, în care va fi demarată construcția primelor 6 centre, din cele 15 câte vor realizate în România, prin Casa Unirea, de colectare a legumelor și fructelor de la fermierii autohtoni, societatea de stat din subordinea Ministerului Agriculturii intră sub coordonarea unui fermier oltean cu experiență în agricultură, un model de urmat pentru tânăra generație plecată să muncească peste hotare. Fermierul Ionuţ Victor Radu, din comuna Obârșia, a fost numit în funcţia de director general al Casei de Comerţ Agroalimentar „Unirea", la propunerea ministrului Agriculturii Florin Barbu.

Legumicultorul oltean a pus de câțiva ani o afacere de familie pe picioare în localitatea natală, pe baza experienței acumulate într-o fermă din Scoția, devenind un exemplu de success pentru tânăra generație de a se întoarce să muncească acasă. Rolul său va fi acela de a pune pe picioare Casa Unirea, pentru a livra printr-un lanț propriu de magazine către marii retaileri legume şi fructe, carne, lactate, mezeluri, conserve, sucuri și altele. Însă cel mai mare proiect al acestui an este demararea construcției primelor centre de colectare legume-fructe. Fiecare dintre cele 15 centre ce vor fi înființate la nivel national va avea 3000 mp, 4 benzi se sortare și spațiu cu temperatură controlată, pentru a prelua, sorta și pregăti pentru valorificare producțiile fermierilor, precum și un laborator performant pentru verificări rapide privind limitele admise la reziduurile de pesticide. Un astfel de centru va funcționa și în județul Olt:

Ministrul Agriculturii: În Olt vom construi primul centru de legume și fructe din Oltenia. Unde va fi amplasat | Realitatea Oltului



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list