Se refac sistemele de irigații pentru agricultorii din Drăgănești-Olt, Coteana, Mărunței, Vâlcele, Brebeni, Schitu, Perieți, Stoicănești și Vâlcele

După trei decenii și jumătate de nefolosire, sistemele de irigații din Câmpia Boianului, de care vor beneficia agricultori din nouă localități ale județului Olt, vor fi din nou funcționale. Promisiunea a fost făcută astăzi de către ministrul Agriculturii, olteanul Florin Barbu.

Ministrul Barbu anunță alocarea de fonduri pentru refacerea sistemelor de irigații din Câmpia Boianului.
,,Ministerul Agriculturii a preluat de la Ministerul Mediului, printr-o hotărâre de guvern, " Sistemul hidrotehnic Dunăre-Olt Derivația Drăgănești-Olt, etapa I, județul Olt și Teleorman" și " Sistemul hidrotehnic Olt-Vedea-Neajlov, Derivația Ipotești". Voi aloca fonduri pentru refacerea acestor sisteme de irigații din Câmpia Boianului. Unul dintre ele a funcționat până în 1994, iar pentru altul lucrările nu au fost finalizate, fiind oprite în 1989. Prin cele doua sisteme, se pot iriga 180.000 de hectare.
Le-am promis fermierilor și primarilor din orașul Drăgănești-Olt și din comunele Coteana, Mărunței, Vâlcele, Brebeni, Schitu, Perieți Stoicănești și Vâlcele, că voi relua lucrările la o investiție abandonată de 35 de ani, care va dezvolta agricultura din județul Olt. Mă bucur că pot să le spun azi, că mi-am onorat promisiunea și că, în câțiva ani, vom mări suprafața irigată din județul Olt și vom aduce apă în Câmpia Boianului!,, a transmis ministrul Agriculturii.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list