Deputatul Chesnoiu a susținut la FoodBiz SustenAI Conference necesitatea gândirii politicilor publice ținând cont de nevoile fermierilor

Valul de nemulțumiri transpuse în proteste de către fermierii din Europa indică necesitatea gândirii politicilor publice ținând cont de nevoile agricultorilor, este de părere președintele Comisiei de agricultură din Camera Deputaților, parlamentarul de Olt Adrian Chesnoiu. Discursul pe această temă a fost ținut ieri în cadrul FoodBiz SustenAI Conference.

Conducătorii de business, specialiștii în sustenabilitate și reprezentați de vârf ai autorităților centrale și locale și conducătorii din mediul academic s-au întâlnit ieri în cadrul FoodBiz SustenAI Conference. Printre specialiștii invitați s-a numărat și deputatul de Olt Adrian Chesnoiu, președinte al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților.

,,FoodBiz SustenAI Conference a fost o bună ocazie să dezbat împreună cu fermieri, manageri și reprezentanți ai mediului academic soluții pentru implementarea normelor obligatorii de sustenabilitate în agricultură. Am susținut necesitatea gândirii politicilor publice în domeniu pentru viitor ținând cont de nevoile fermierilor. Protestele fermierilor din Europa sunt o dovadă a acestei nevoi. Totodată, acestea sunt un răspuns la vulnerabilitățile strategiei europene în domeniul agricol. Ignorarea specificului național al fiecărui stat membru este principala cauză a reacțiilor de nemulțumire a fermierilor, chiar și a celor din state cu economie puternică,, a transmis parlamentarul social-democrat.
Trebuie menționat faptul că de la 1 ianuarie 2025, normele de sustenabilitate devin obligatorii pentru firmele cu cifre de peste 40 de milioane de euro. Potrivit specialiștilor în domeniu, acestea vor influența obligatoriu și firmele cu cifre de afaceri mai mici.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list