Un meci de zile mari în memoria lui Jane Nițulescu. Stadionul din Caracal îi va purta numele

Atmosferă de sărbătoare astăzi pe Sspadionul din Caracal care se va numi, la propunerea deputatului Adrian Chesnoiu, Stadionul Jane Nițulescu, în amintirea  fostului președinte al Universității Craiova, FC Caracal și Alro Slatina. În amintirea sa, Echipa Parlamentului, campioană europeană, și reprezentanții Craiova Maxima au susținut un meci demonstrativ în fața câtorva mii de spectatori care au creat o atmosferă de vis. În echipa politicienilor au evoluat, ca invitați, Lucian Bute-campion mondial la box, venit special din Canada, Marius Oprescu, președintele CJ Olt, Alexandru Stănescu, fost deputat de Olt și Dan Oprescu, antrenorul CSM Slatina. Invitat special în echipa craioveană a fost fostul jucător al Universității, bulgarul Hristo Zlatinski.

Începând de astăzi, stadionul din Caracal va purta numele fostului mare președinte al Campioanei unei mari iubiri-Jane Nițulescu. Propunerea a aparținut deputatului Adrian Chesnoiu, iar decizia a aparținut membrilor CJ Caracal care au aprobat proiectul inițiat de edilul Ion Doldurea.

Evenimentul a fost marcat printr-un meci de gală între fostele glorii ale Universității Craiova și echipa Parlamentului, la care a asistat Codruț Nițulescu, fiul fostului președinte trecut în neființă la începutul acestui an, dar și nepotul acestuia..

Au îmbrăcat tricoul alb-albastru al Craiovei MAXINA:Silviu Lung, Nicolae Negrila, Nicolae Ungureanu, Sorin Cartu, Emil Sandoi, Costica Domose, Rodion Cămătaru, Grigore Ciupitu, Aurica Beldeanu, Dumitru Mitrita, Silvian Cristescu, Robert Vancea, Daniel Mogoșanu, Cornel Frasineanu, Adrian Popescu, Marian Calafeteanu, Costel Nica, Codrut Nițulescu. La Craiova a aparat în repriza 2 Emanoil Savin fostul primar al Busteniului.

În tricouri roșii cu tricolorul pe piept au evoluat în Naționala Parlamentului României: Adrian Chesnoiu – deputat, Gheorghe Nacov – deputat, Giureci Slobodan – deputat, Ionel Floroiu – deputat, Nicolae Georgescu – deputat, Silviu Macovei – deputat. Marius Humelnicu – senator. George Dumitrică- s. gen. adj. C. Dep. Emanoil Savin – fost senator,  Stănescu Alexandru – fost deputat, Remus Munteanu – deputat și invitații Marius Oprescu – președinte CJ Olt, Lucian Bute – campion mondial  la box și Daniel Oprescu – Antrenor CSM Slatina.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 5 la 3, golurile fiind înscrise de: pentru CRAIOVA MAXINA Cartu, Sandoi, Frasineanu, Cristescu și Mogosanu, iar pentru echipa parlamentara: Dumitrica, Chesnoiu, A. Stanescu.

Despre Jane Nițulescu au vorbit la începutul meciului atât Emil Săndoi, cât și Cdruț Nișulescu.

„Istoria sportului românesc a consemnat de-a lungul vremii numele celor ce au scris pagini memorabile, la care se raportează generații, cei pasionați ai sportului și, mai ales, performerii. Când timpul se măsoară în decenii, putem spune că numele rostit a făcut istorie.
Cel aniversat astăzi are două componene esențiale ale devenirii sale: este un patron spiritual, un protector al tinerilor ce și-au dorit să performeze în fotbal, și un nume reper al Clubului Universitatea Craiova. A fost Președinte de Club timp de 40 de ani. Ceea ce este remarcabil este parcursul său sportiv de la a fi campion cu Universitatea Craiova și a fi nume tutelar al acestui club. Este o recunoaștere astăzi a valorii sale ca sportiv și președinte, personalitatea sa identificându-se cu Universitatea Craiova. A fost și a rămas un spirit iradiant desfășurându-și activitatea și la Caracal, dovedind fidelitate pentru spațiul sportului oltenesc.
Pasiunea pentru sport s-a răsfrânt nu numai asupra destinului său, ci și al tinerilor cărora le-a descoperit talentul și i-a susținut cu implicare, aceștia confirmându-i peste timp valoarea intuiției sale și a harului de a identifica valori. Tinerii au devenit membrii ai echipei naționale și au fost reperați de cluburi sportive importante de peste hotare.
Campion cu Universiattea Craiova, Președinte de club timp d 40 de ani, mentor pentru tinerii care au aspirat la statutul de jucător profesionist.
Har și pasiune, devotament și fidelitate, în egală măsură un spirit elevat și modest.
Liga Profesionistă de fotbal și Federația Română îi recunosc meritele în istoria sportului românesc. Și, adăugăm în final, că această implicare în destinul tinerilor sportivi și în istoria celor două Cluburi a fost fundamentată de calitatea esențială,cea de tată, mândru find de fiul său antreprenor.
Este un PATER FAMILIAS în multiplele sensuri ale expresiei consacrate.
Și am mai aminti două pasiuni ale sale: pescuitul și prietenia. Pentru noi este și va fi Omul și Președintele Clubului de suflet iluminat de cele două culori care ne identifică în lumea sportului rege: alb-albastru." a susținut Emil Săndoi, în numele colegilor săi care au deschis drumul fotbalului românesc spre performanța europeană în numele sportului rege.

Despre Jane Nițulescu, fiul său, Codruț, a susținut că s-a dedicat trup și suflet fotbalului și echipei de suflet a oltenilor cu care a obținut numeroase trofee.

La evenimentul organizat în memoria lui Jane Nițulescu au asistat aproape 2.000 de spectatori care au creat, alături de micuțele majorete, o atmosferă de vis, demnă de marile meciuri internaționale. Pentru organizarea ireproșabilă a acestui eveniment sportiv la fel de mare precum personalitatea lui ,,nea Jane"m primarul Ion Doldurea merită toată aprecierea. El demonstrează, încă o dată că, împreună cu echipa sa, face totul la superlativ. Astfel se explică și faptul că, accesul la cele două tribune oficiale s-a făcut doar dacă spectatorii purtau tricoul uneia sau alteia dintre echipe. Cu toții, indiferent unde au stat, spectatorii au aplaudat toate fazele frumoase din acest meci.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list