,,Cântecele Dunării” vor răsuna în week-end la Ianca. Tineri din toată țara așteptați la Festival

În acest week-end, ,,Cântecele Dunării"  vor răsuna la Ianca, localitate care deschide, pentru al 22-lea an, o poartă folclorului autentic, tineri veniți din toată țara demonstrând că sunt demni continuatori ai muzicii populare românești. Cele mai bune voci vor fi recompensate cu premii consistente.

În sudul Oltului, pe 18 mai în satul Potelu și 19 mai în Ianca se organizează Festivalul – Concurs de Interpretare a Cântecului Popular ,,CÂNTECELE DUNĂRII"- ediția a XXII-a, competiție ce pune an de an în valoare calitățile interpretative ale tinerilor cu vârste între 16 și 25 de ani. Vor urca pe scenă cei mai buni 14 concurenți selectați dintre cei înscriși, ce vor fi acompaniați de Orchestra Ansamblului Profesionist Doina Oltului, condusă de maestrul dirijor Cristian Dumitru. Soliștii trebuie să se prezinte în concurs cu port popular autentic, specific zonei pe care o reprezintă, dar și cu două melodii de zonă, de factură ritmică diferită, de preferat una dintre piese doină sau baladă.

Organizatorii- Primăria Ianca în colaborare cu Centrul Județean de Cultură și Artă al CJ Olt – vor recompensa cele mai bune voci cu premii substanțiale.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list