Șoferii prinși băuți sau drogați la volan rămân 10 ani fără permise de conducere

Șoferii care vor fi prinși băuți sau drogați la volan nu vor mai avea dreptul să conducă pe o perioadă de 10 ani. Legea a fost adoptată

Camera Deputaților, for decizional, a adoptat astăzi, 14 mai, un nou proiect de lege care îi vizează pe conducătorii auto din România. Legea merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis. Aceasta modifică şi completează unele normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Măsura are scopul de a reduce numărul mare de accidente produs pe șoselele din România și prevede că șoferii care vor fi prinși băuți sau drogați la volan nu vor mai avea dreptul să conducă pe o perioadă de 10 ani. Mai mult decât atât, noul proiect prevede înăsprirea pedepselor și pentru cei prinși cu substanțe interzise. Ei nu vor mai putea fi amendați, ci pedepsiți cu închisoarea.

Datele INS arată că la fiecare 80 de secunde are loc un accident auto, în România. Într-un an, sunt mai mulți morți pe șosele decât au fost în cutremurul din 1977. Patru din 10 accidente sunt provocate de tineri cu vârste între 18 și 24 de ani.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list