Parada portului popular a deschis Festivalul Național ,,Floare de Teiˮ Corabia. Peste o mie de copii participă la manifestare

Peste o mie de copii din toată țara, dar și din Polonia, iau parte, începând de astăzi, la unul dintre cele mai mari festivaluri naționale de folclor dedicat celor care duc mai departe zestrea neamului. ,,Floare de Teiˮ a debutat la Corabia cu o paradă a portului popular pe străzile urbei-port la Dunăre.

Trei zile de sărbătoare la Corabia: Peste 1000 de copii din toată țara și un ansamblu din Polonia, la Festivalul ,,Floare de Teiˮ | Realitatea Oltului

Îmbrăcați în port popular reprezentativ pentru zona din care provin, numeroși copii din țară sunt prezenți în perioada 31 mai- 2 iunie orașul Corabia, unde este organizată cea de-a XIX-a ediție a Festivalului de Folclor pentru copii și tineri FLOARE DE TEI. Concurenții vor evolua în Piața Independenței, anul acesta participant fiind și un ansamblu din Polonia.

Manifestarea a debutat astăzi cu o paradă a portului popular. VIDEO!

Pe scena din Piața Independenței vor urca soliși vocali și instrumentiști, dar și ansambluri de dansuri din: Gorj, Călărași, Bacău, Suceava, Tulcea, Maramureș, Argeș, București, Sălaj, Teleorman , Dolj, iar județul Olt va fi reprezentat de tinere talente din: Corabia, Slatina, Sâmburești, Mărunței, Coteana, Rotunda, Pârșcoveni, Studina, Valea Mare, Piatra Olt, Optași Măgura, Bălteni, Gârcov, Rotunda, Obârșia, Dăneasa, Brastavățu, Vișina, Giuvărăști, Urzica, Tia Mare, Vișina Nouă.

Cele trei zile de festival vor fi completate cu recitaluri ale unor artiști consacrați, precum: Mariana Ionescu Căpitănescu, Jo, Balkanics, Lino Golden.

Nu vor lipsi: terase , parc de distracții, standuri expoziționale, artizanat, produse tradiționale, dulciuri. textile, etc..



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list