Premiul Gold al Societății Europene de Stroke pentru Spitalul Slatina, câștigat de echipa de neurologi a dr. Renică Diaconenescu

Echipa de neurologi condusă de dr. Renică Diaconescu a reușit și în acest an să câștige Premiul Gold din partea Societății Europene de Stroke pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, în cadrul premiilor ESO Angels. După numeroase intervenții pentru salvarea vieții pacienților cu accident vascular cerebral efectuate de către profesioniștii de pe Secția Neurologie, cea mai mare unitate medicală cu paturi din județul Olt a primit cea de-a treia recunoaștere De AUR a performanței.

Pentru rapiditatea şi calitatea îngrijirii  pacienţilor cu accidente vasculare cerebrale (AVC), SJU Slatina a obținut din partea organizaţiei internaţionale ESO Angels şi Societății Europene de Stroke premiul Gold, grație echipei de neurologi coordonată de către dr. Renică Diaconescu, cel care a pus bazele acestui sistem de stroke în 2019.

#td_uid_1_6645dc085af82 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/1XYFwqb) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6645dc085af82 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/HcIUCeN) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6645dc085af82 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/MmextEZ) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6645dc085af82 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/nr28Yah) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6645dc085af82 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/IPfVoAT) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6645dc085af82 .td-doubleSlider-2 .td-item6 { background: url(https://ift.tt/JoDcN6G) 0 0 no-repeat; }

,,Al treilea an consecutiv în care am luat Premiul Gold al Societății Europene de Stroke! Felicitări echipei mele!,, a anunțat bucuros dr. Renică Diaconescu.

Astfel, pe lângă clinici renumite din Europa, pe panoul din Basel a scris astăzi și Neurologie, Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Unitatea slătineană se poate mândri că se numără printre puținele spitale din țară care participă la programul de tromboliză intravenoasă. Pacienții cu atac cerebral pot beneficia de tromboliză la spitalul din capitala Oltului de patru ani de zile. După ani de la inițiativa medicală, pentru medicul neurolog Renică Diaconescu, fost vicepreședintele Comisiei pentru sănătate din Senatul României și ani buni șef al Secției Neurologie al SJU Slatina, visul a devenit realitate: pe 26 iulie 2019, programul de tromboliză a început, fiind trombolizat primul pacient cu accident vascular cerebral ischemic.

Tromboliza este o perfuzie ce le este administrată pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral ischemic în primele patru ore de la producerea accidentului vascular. Substanța dizolvă cheagul format pe vasul de sânge, iar pacientul nu mai rămâne cu sechele.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list