Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, acțiuni în școli din Slatina, Scornicești și Piatra-Olt

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat zilele trecute, 14 și 15 mai, activități informativ-preventive în unități de învățământ din municipiul Slatina și orașele Scornicești și Piatra-Olt, în cadrul proiectului denumit „Săptămâna Școală în Siguranță".

„Săptămâna Școală în Siguranță", proiect inițiat de către Direcția de Siguranță Școlară, se desfășoară la nivelul județului Olt în perioada 14-17 mai, iar zilele trecute polițiștii au fost prezenți la școli din Slatina, Scornicești și Piatra-Olt.

,,Prin intermediul acestor activități se urmărește conștientizarea elevilor, a cadrelor didactice și a părinților cu privire la necesitatea adoptării unei atitudini pozitive în prevenirea violenței în mediul școlar și asigurarea unui climat educațional optim. Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei din structurile de ordine publică, împreună cu partenerii instituționali, vor desfășura activități preventive în unitățile de învățământ, astfel încât elevii să beneficieze de informațiile necesare dezvoltării unor comportamente corespunzătoare mediului școlar. În cadrul activităților vor fi abordate subiecte de importanță pentru siguranța școlară, precum prevenirea violenței în mediul școlar, faptele de bullying și cyberbullying, infracțiunile de criminalitate informatică, consumul și traficul de droguri printre elevi, precum și infracțiunile la viața sexuală și violarea vieții private,, anunță IPJ Olt.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list