Protest spontan în Olt, la ARHIVE. Angajații acuză proasta salarizare

Astăzi, 17 mai, în intervalul orar 10:30 – 11:30, angajații Arhivelor Naționale – Serviciul Județean Olt au protestat în fața instituției. Aceștia au întrerupt activitatea și au anulat programul de lucru cu publicul în cursul zilei.

Angajații din Arhivele Naționale – Serviciul Județean Olt s-au alăturat astăzi colegilor din toată țara, protestând față de discriminarea salarială și nedreptatea cu care se confruntă în comparaţie cu colegii lor din alte instituții.

,,Din luna ianuarie 2024, s-a inițiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituțiile publice din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administrația centrală. Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepantelor salariale dintre funcțiile din administrația publică centrală și cele din unitățile teritoriale (…) Acțiunea de astăzi este concepută ca un prim semnal pentru guvernanți. Protestele vor continua până când drepturile noastre vor fi recunoscute și nedreptatea salarială va fi înlăturată. În acest sens, următoarea acțiune va fi organizarea unui miting la sediul Guvernului României, în data de 23 mai 2024, cu participarea salariaţilor din toată țara", a transmis instituția olteană printr-un comunicat de presă.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list